Wordt het door het verwijderen van een Facebook-bericht ook uit de berichten van de ontvanger verwijderd?

Het is gemakkelijk om iemand een bericht te sturen op Facebook of via de gekoppelde Messenger-app waar je later spijt van krijgt. Je vraagt ​​je misschien af ​​of er een manier is om een ​​Facebook-bericht te verwijderen, zodat de ontvanger het nooit of niet meer kan zien. Op dit moment kunt u alleen uw kopie van het bericht verwijderen.

Tip

Hoewel Facebook heeft laten doorschemeren dat het mogelijk een niet-verzonden functie toevoegt, kunt u momenteel alleen uw kopie van een bericht of gesprek verwijderen. Je kunt het verzenden van een bericht niet ongedaan maken of voorkomen dat de ontvanger het ziet nadat je het hebt verzonden.

Hoe Facebook-berichten te verwijderen

Je verwijdert Facebook-berichten uit je eigen gesprekken via de Facebook-website op je computer of de Messenger-app op je telefoon.

Open al uw berichten door op het Berichten-pictogram in de rechterbovenhoek van uw Facebook-pagina te klikken en "Alles weergeven in Messenger" te selecteren onder aan de lijst. Klik op een gesprek om het te openen. Zoek het bericht in het gesprek dat u met uw muis wilt verwijderen en klik op het pictogram met de drie stippen ernaast. Klik op "Verwijderen" in het vervolgkeuzemenu. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u het bericht wilt verwijderen en als u dit doet, wordt uw kopie van het gesprek permanent gewist. De kopie van de ontvanger wordt niet verwijderd, wat verwarrend kan zijn als iemand later naar het bericht verwijst.

Als je de Messenger-app gebruikt en wat je berichten op Messenger wilt verwijderen, tik dan op het bericht en houd het vast en tik vervolgens op de knop "Verwijderen". U wordt gewaarschuwd dat u uw kopie van het bericht niet kunt terugkrijgen als u het verwijdert en om bevestiging vraagt ​​door nogmaals op de knop "Verwijderen" te tikken. Het bericht wordt vervolgens verwijderd uit uw exemplaar van het gesprek, maar het blijft in de correspondentie van iedereen naar wie u het heeft verzonden.

Een gesprek verwijderen in Facebook Messenger

Als je een heel gesprek in Facebook Messenger of via de website wilt verwijderen, kun je dit ook doen. Nogmaals, u verwijdert alleen uw kopie van het gesprek, niet die van iemand anders.

Om uw kopie van een volledig gesprek op de Facebook-website te verwijderen, klikt u op het tandwielpictogram naast een gesprek om het menu Instellingen te openen en klikt u op "Gesprek verwijderen". U wordt gevraagd om te bevestigen dat u het gesprek definitief wilt verwijderen en als u dit doet, wordt het uit uw account verwijderd, maar niet uit het account van de ontvanger.

Om een ​​gesprek in Facebook Messenger te verwijderen met de app, houdt u uw vinger op het gesprek en tikt u op "Verwijderen". Bevestig dat je het gesprek wilt verwijderen om het permanent te verwijderen.

Spam melden op Facebook

Als iemand je een spambericht op Facebook of Messenger stuurt, kun je dit bij Facebook melden.

Klik op de Facebook-website op het tandwielpictogram naast het bericht en klik op "Melden als spam of misbruik". Houd in Messenger uw vinger op het gesprek en tik op 'Markeren als spam'.