Wat gebeurt er als u uw iPhone reset?

De iPhone-interface van Apple is prachtig intuïtief en behandelt zaken als tekstberichten en voicemail zeer effectief. Het heeft ook de capaciteit om moeiteloos te werken met complexe applicaties. Dit maakt het voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijke optie. Er zijn echter momenten waarop u het nodig vindt om uw iPhone opnieuw in te stellen. Het kan zich onregelmatig gedragen (zeer zelden) of u wilt het misschien gewoon verkopen. Als u uw iPhone opnieuw instelt, worden in feite al uw persoonlijke gegevens van de telefoon gewist. De fabrieksinstellingen blijven echter behouden. Het is eenvoudig en er is geen iPhone-resetcode vereist.

Proces voor het resetten van een iPhone

Het is belangrijk dat u, voordat u begint met het resetten van uw iPhone, een "synchronisatie" uitvoert met uw pc of uw iCloud-account om uw gegevens te beschermen. U moet uw iPhone met behulp van de oplader op een stroombron aansluiten, zodat de batterij niet halverwege leeg raakt. De iPhone wordt gereset via de app "Instellingen". Zodra je de app hebt geopend, tik je op de knop "Algemeen" en de iPhone geeft je een lange lijst met opties. De "Reset" -optie zit daar onderaan. Zodra u erop tikt, ziet u een lijst met resetbewerkingen die u zou kunnen uitvoeren. Als u uw iPhone volledig wilt resetten, klikt u op de tweede optie, genaamd "Wis alle inhoud en instellingen", en klikt u vervolgens op "iPhone wissen". Nadat u het proces heeft gestart, laat u de telefoon met rust en stoort u deze niet gedurende het proces.Het kan een paar minuten tot meer dan een uur duren. Zodra alle gegevens zijn gewist, start de iPhone zichzelf opnieuw op.

Uw persoonlijke gegevens

Nadat je je iPhone hebt gereset, verdwijnen alle apps die je hebt geïnstalleerd, evenals je contacten, afspraken, notities en andere persoonlijke gegevens. De iPhone zal qua software zo goed als nieuw zijn. Als u de reset aan het uitvoeren was, zodat u uw iPhone vervolgens zou kunnen verkopen, kunt u er zeker van zijn dat er geen enkel stukje van uw persoonlijke gegevens op uw telefoon is opgeslagen.

De fabriekssoftware wordt niet gewist

Door het opnieuw instellen wordt de originele iOS-software die het laatst door Apple op de iPhone is geïnstalleerd, niet verwijderd. Dit omvat alle upgrades die u heeft gedownload. De iOS is cruciaal voor het functioneren van de iPhone, omdat het apparaat zichzelf niet kan inschakelen of zonder verbinding kan maken met een gsm-provider. Er zijn ook apps die in de fabriek zijn geïnstalleerd, zoals de agenda, de camera en de telefoon. Deze worden niet verwijderd. Maar alle records die erin staan, worden verwijderd.

Een iPhone jailbreaken

Zodra je je iPhone jailbreakt, vervalt de garantie. Veel gebruikers geven er nog steeds de voorkeur aan om jailbreak-software te installeren, omdat ze hiermee toegang hebben tot apps die ze niet via de App Store kunnen krijgen. Nadat je je iPhone hebt gereset, wordt alle jailbreak-software gewist en moet je deze na de jailbreak opnieuw installeren.

Een back-up van uw gegevens maken

Alle gegevens die u tijdens de synchronisatie naar uw iCloud-account of uw pc hebt gekopieerd, worden opgeslagen wanneer u uw iPhone reset. Uw apps en gegevens worden opnieuw in uw telefoon geladen wanneer u een andere iPhone krijgt, zodat al het vertrouwde weer terugkomt. Als u de synchronisatie niet hebt uitgevoerd, gaan alle gegevens die aan uw telefoon zijn toegevoegd na de laatste synchronisatie, verloren. Mogelijk moet u uw persoonlijke gegevens, zoals contacten en agendagegevens, handmatig opnieuw opbouwen.

Reset alle instellingen iPhone

Er zijn andere reset-opties beschikbaar, behalve "Wis alle inhoud en instellingen". Een daarvan is " Reset alle instellingen iPhone ", die uw persoonlijke gegevens en uw apps bewaart, maar de netwerkinstellingen en persoonlijke voorkeuren opnieuw instelt. De optie "Reset netwerkinstellingen" verwijdert alle WiFi-netwerkinformatie op uw telefoon, inclusief wachtwoorden die u gebruikt om verbinding te maken. De optie "Reset locatiewaarschuwingen" zorgt ervoor dat al uw apps om uw toestemming vragen voordat ze toegang hebben tot gegevens op uw locatie. Ten slotte verwijdert de instelling 'Toetsenbordwoordenboek opnieuw instellen' het record van uw reacties op typefoutwaarschuwingen op uw iPhone.