Afmelden bij Gmail op een Android

Als u de enige persoon bent die uw Android-smartphone of -tablet gebruikt, kunt u zich op het apparaat gewoon laten aangemeld bij uw Gmail-account. Maar u kunt zich afmelden bij een Gmail-account op een Android-apparaat als u dat wilt, of u aanmelden bij meerdere accounts tegelijk. U kunt ook al uw persoonlijke gegevens van een Android-telefoon wissen, wat handig kan zijn als u het apparaat weggooit.

Het uitlogproces van Android Gmail

Android-telefoons worden meestal geleverd met een Gmail-app die u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot uw Google-e-mailaccount. Uw Google-account is ook gekoppeld aan andere functies op de telefoon, zoals cloudback-upfaciliteiten en Google-apps zoals Google Maps, Google Drive en YouTube.

Als u zich wilt afmelden bij een bepaald account op uw telefoon, wordt deze doorgaans met al die apps tegelijk losgekoppeld. U kunt dit doen via de app Instellingen van de telefoon door naar het gedeelte 'Accounts' te scrollen, op de knop 'Google' te tikken en vervolgens het account te zoeken waarbij u zich wilt afmelden. Tik vervolgens op de accountnaam en onder het menu "Meer" en tik op "Account verwijderen" om het account van uw apparaat te verwijderen.

Meerdere Gmail-accounts gebruiken

U bent niet beperkt tot het gebruik van slechts één Gmail-login op uw Android-telefoon. U kunt extra accounts toevoegen via de Gmail-app. Tik hiervoor op de menuknop in de Gmail-app en tik vervolgens op de naar beneden wijzende pijl naast je gebruikersnaam. Kies "Account toevoegen" en volg de instructies om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het account in te voeren en uw identiteit te verifiëren indien nodig.

Daarna kunt u op de pijl naar beneden naast uw gebruikersnaam klikken om tussen e-mailaccounts te schakelen, zodat al uw accounts bijgewerkt blijven.

Alle persoonlijke gegevens wissen

Als u van plan bent uw telefoon te verkopen, in te ruilen of weg te geven, wilt u misschien uw persoonlijke gegevens van de telefoon wissen, zodat niemand anders er toegang toe heeft als u deze niet meer in handen heeft.

U wilt een back-up maken van alle gegevens van de telefoon die u wilt opslaan of anderszins kopiëren. Ga vervolgens naar de app Instellingen vanuit het startscherm, tik op het menu "Systeem" en kies "Opnieuw instellen". Selecteer "Fabrieksinstellingen herstellen" en tik vervolgens op "Telefoon resetten" om door te gaan. Klik op "Alles wissen" en wacht een paar minuten totdat het resetproces is voltooid.

Uw Google-account en andere gegevens worden van de telefoon verwijderd.