Meldingen verwijderen uit Google Chrome

Soms is het handig om meldingen in Google Chrome in te stellen, zodat u een melding krijgt als er een update is op een bepaalde website. U kunt bijvoorbeeld bureaubladmeldingen krijgen wanneer u een nieuwe e-mail ontvangt of Chrome-meldingen ontvangen van uw favoriete nieuwssite wanneer er een belangrijk verhaal breekt. Als u echter te veel meldingen ontvangt, wilt u misschien enkele of alle meldingen uitschakelen. U kunt dit doen via het instellingenmenu van de browser.

Hoe Chrome-meldingen werken

Soms, wanneer u op internet surft, wordt u door een specifieke website gevraagd om al dan niet toe te staan ​​dat die pagina meldingen in uw browser weergeeft. Als u akkoord gaat, kan de eigenaar van de website berichten sturen die op uw computer verschijnen wanneer u een nieuwe melding ontvangt. Over het algemeen wordt de site geladen als u op de melding klikt.

Als u weigert meldingen toe te staan, kan de site u over het algemeen niet meer vragen, tenzij u uw Chrome-instellingen wijzigt. Als u meerdere browsers gebruikt, wordt u mogelijk afzonderlijk gevraagd om in elke browser meldingen toe te staan, aangezien elke browser zijn eigen meldingssysteem heeft.

Meldingen van uw browser staan ​​los van andere meldingen die u op uw computer of smartphone kunt ontvangen.

Meldingen uitschakelen

Als u helemaal geen meldingen in Chrome wilt ontvangen, kunt u deze volledig uitschakelen. U wordt ook niet gevraagd om meldingen toe te staan ​​wanneer u sites bezoekt die ze naar buiten brengen.

Ga hiervoor naar het Chrome-voorkeurenmenu door op het menu "Chrome" en vervolgens op "Voorkeuren" te klikken of door op het vervolgkeuzemenu te klikken dat wordt aangegeven door het pictogram met drie puntjes en vervolgens op "Instellingen" te klikken. Scrol naar de onderkant van het menu en klik op "Geavanceerd". Klik vanaf daar op "Instellingen voor inhoud".

Klik op "Meldingen" en klik op de tuimelschakelaar naast "Vragen alvorens te verzenden (aanbevolen)." Die instelling verandert in "Geblokkeerd".

Als u meldingen heeft ingeschakeld die mogelijk gevoelige informatie bevatten, zoals de inhoud van e-mailberichten of het feit dat u een bepaalde website gebruikt, wilt u wellicht meldingen tijdelijk uitschakelen als u uw computer gebruikt in het bijzijn van een vriend of collega of als u van plan bent de computer te gebruiken om een ​​presentatie te geven. U kunt meldingen weer inschakelen wanneer u de computer weer in een meer persoonlijke omgeving gaat gebruiken.

Wijzig de meldingsinstellingen per site

Met hetzelfde menu kunt u uw meldingsvoorkeuren voor individuele sites wijzigen in plaats van ze helemaal uit te schakelen. Onder de schakelaar "Vragen alvorens te verzenden", zou u een lijst met sites onder "Blokkeren" moeten zien. Die sites mogen u geen meldingen sturen.

Onder die lijst ziet u een tweede lijst met sites met het label "Toestaan". Op die sites heeft u zich aangemeld om meldingen te ontvangen.

Als u niet langer meldingen van een site wilt ontvangen, klikt u op het menupictogram ernaast in de lijst "Toestaan" en klikt u op "Blokkeren". Als u door de site gevraagd wilt worden voordat deze u opnieuw meldingen kan sturen, klikt u op "Verwijderen". U kunt op het menupictogram naast een site in de blokkeerlijst klikken en op "Verwijderen" klikken om de blokkering op te heffen. Chrome kan u dan opnieuw vragen om meldingen toe te staan ​​wanneer u de site bezoekt.

Meldingen in andere browsers

Andere browsers beheren meldingen afzonderlijk. In Mozilla Firefox kunt u meldingsinstellingen vinden onder het menu "Opties", ook bekend als "Voorkeuren" op een Mac, door te klikken op "Machtigingen" en vervolgens op "Meldingsinstellingen". U kunt meldingen van bepaalde sites of in het algemeen uitschakelen, net als in Chrome.

Als u Microsoft Edge gebruikt, klikt u op de menuknop "drie stippen" in de rechterbovenhoek van het browservenster en vervolgens op "Instellingen". Scroll naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken". Scrol omlaag naar "Meldingen" en klik op "Beheren" om de meldingsinstellingen te openen.

Klik in Apple Safari op het menu "Safari" en vervolgens op "Voorkeuren". Klik op het tabblad "Meldingen" om meldingen van sommige of alle websites te blokkeren.